Friday, February 25, 2011

25 Februari... epy besdey to me...hihi

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah,...ikutkan tahun masihi,tarikh ni genaplah umur saya 21 tahun...
ramai jugak yang wish birthday diiringi dengan ucapan "sudah tua"...adehh..
hehehe,,..anyway, terima kasih sahabat-sahabat.. (^__^)

bila dah masuk umur baru ni, ramailah yang bagi macam-macam pesanan... antaranya, moga berjaya dalam pelajaran, moga teguh dalam iman dan usaha mendapatkan redhaNYA, moga cepat kahwin(tetttttt..adess..lemah2), moga maju ke hadapan,..macam-macam la...tengkiu2...

tapi, dalam banyak-banyak ucapan, sya tertarik dengan satu uapan ni...uapan berbaur ugutan gak laa..

"selamat merapatkan jurang menghampiri kematian"..

ALLAH..
betul jugak tu...dalam happy-happy kita sambut birthday, terlupa pulak ingatkan tentang alam yang pasti tu..
lekanya saya..
bukankah dengan bertambahnya umur, makin dekat jarak saya dengan satu peristiwa genting.. 'kematian!!'
itu alau dikira dalam tahun masihi,..kalau tahun hijrah??
Insyaallah 29 Rejab bersamaan 1 Julai ni genaplah umur saya 22 tahun...wahh..betu-betul dah lanjut usia...
no more title as 'kanak-kanak riang'..thehehe....

moga umur yang baru ini mengingatkan saya tentang alam yang pasti itu..Insyaallah..
hope saya akan bertambah kuat juga menghadapi kehidupan yang mendatang..amin..

chaiyok2 anis!!

wallahualam..

7 comments:

  1. semoga senang segala urusan hendaknya
    :D
    doakan aku weh!

    ReplyDelete
  2. fanna..tengkiu2..Insyaallah...may u'll live your life to the fullest without separating apart the things about hereafter..amin..

    ReplyDelete
  3. awk, sy dah letak banner awk.. kita tukar2 k

    http://firdauskasim.blogspot.com/p/share-banner_26.html

    Popular post bulan ini : Cara-Cara Blogwalking yg Betul

    ReplyDelete
  4. Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa? http://rosemujahid.blogspot.com/2011/02/sumpahan-allah-adalah-untuk-siapa.html

    ReplyDelete
  5. Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
    http://rosemujahid.blogspot.com/2011/01/analisis-surah-al-fatihah-mengikut.html

    ReplyDelete
  6. encik firdaus kasim.. Insyaallah.. terima kasih ye..

    profesor adab.. terima kasih..perkongsian yang 'mantop'..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...